Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> (PHP) działało, ale przestało...
innyDariusz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Kłaniam się.

Akcja rozgrywa się w malutkim sklepie internetowym. A nawet nie sklepie, lecz na stronce z zamówieniem: parę produktów do wyboru (można wybrać tylko jeden z nich, "albo - albo") i checkbox dla zaznaczenia, że nabywca wybiera wysyłkę pobraniową. Do tego pole na adres e-mailowy nabywcy i na ew. komentarz. Tyle.

Z pomocą dobrych ludzi w Sieci udało mi się stworzyć taką stronkę, która przez kilka lat skutecznie przyjmowała zamówienia i wysyłała mi wiadomość ze szczegółami (HTML + PHP). Jednak jakiś czas temu zaczęło się psuć: niektóre wiadomości były niekompletne, brakowało im informacji, co wybrał kupujący. A od niedawna "wybrakowane" są już wszystkie wiadomości.

Zastanawiam się oczywiście nad przyczyną. Ja niczego nie zmieniałem, wzięło się samo z siebie. Czy ktoś z Was ma jakiekolwiek podejrzenia, dlaczego mój stworzony w bólach skrypcik mógł przestać działać? Będę wdzięczny za sugestie (moja znajomość PHP jest zerowa).
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Tomplus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie wiem z jakiej przeglądarki korzystasz ale pod CTRL+SHIFT+I możesz Zbadać stronę i tam w zakładce Console możesz zobaczyć jakie błędy pojawiają się podczas wykonywania kodu JS.

Hosting albo na serwerze znajdziesz logi. Patrząc na kod, wina leży raczej po stronie JS.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:37