![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2020 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić kalkulator w którym użytkownik mógłby wprowadzać dowolną ilość liczb do obliczenia?
Chciałabym to zrobić na 2 sposoby I sposób Wprowadzanie działania w jednym polu input. II sposób Użytkownik klika w dodaj pole i wpisuje kolejną liczbę do obliczenia. Umiem zrobić kalkulator, gdzie można wprowadzić 2 liczby do obliczenia np. 2 + 2. Szukałam w internecie i nie znalazłam. Proszę o pomoc. Przeczytałam wszystkie kursy php jakie znalazłam w internecie. umiem tworzyć pętle, zmienne itp. ale jak przychodzi do zrobienia jakiegoś zadania to już nie wiem jak to zadanie zrobić.
Ten post edytował nospor 12.06.2020, 14:20:17
Powód edycji: [nospor]: poprawa formatowania posta
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2020 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gino źle zrozumiałeś.
I sposób Działanie to 2 +2, 2 * 2 itp. Użytkownik wpisuje 2 + 2 = i pod spodem wyświetla mu się wynik. II sposób Uczę się PHP a nie JS więc chce zrobić to tylko w php. Użytkownik klika w przycisk dodaj pole, w to pole wpisuje liczbę i klika w przycisk oblicz W pierwszym polu wpisał 1 wybrał znak np. + W drugim polu wpisał 2 wybrał znak np. + kliknął w przycisk dodaj pole W tym polu wpisał 3 kliknął oblicz. Gino źle zrozumiałeś. I sposób Działanie to 2 +2, 2 * 2 itp. Użytkownik wpisuje 2 + 2 = i pod spodem wyświetla mu się wynik. II sposób Uczę się PHP a nie JS więc chce zrobić to tylko w php. Użytkownik klika w przycisk dodaj pole, w to pole wpisuje liczbę i klika w przycisk oblicz W pierwszym polu wpisał 1 wybrał znak np. + W drugim polu wpisał 2 wybrał znak np. + kliknął w przycisk dodaj pole W tym polu wpisał 3 kliknął oblicz. Jestem początkująca. Przeczytałam wszystkie kursy PHP w internecie. Umiem tworzyć zmienne, pętle itp., ale jak przychodzi do zrobienia jakiegoś zadania to już nie wiem jak zrobić. Ten post edytował Martitaa 13.06.2020, 05:50:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 03:43 |