Witam wszystkich. Wiem że temat był poruszany wielokrotnie ale jakoś nie mogę się z tym sam uporać. Mam baze danych, chcę wyświetlać w porcjach po 5 rekordów. Pierwszą porcję wyświetla dobrze. Ale po naciśnięciu linka do kolejnej strony nie wyświetla się ona tylko ta sama nie wiem w czym tkwi problem.Powiem jeszcze jak wyglada struktura serwisu. Na stronie index.php mam includowaną stronkę z katalogu podstrona1 o nazwie podstrona.inc.php. W niej includuje menu.php i start.php. Skrypt umieszczam na stronie start.php, która includuje jeszcze news.php. To by było na tyle. Poniżej kod skryptu
Jeśli ktoś ma pomysły dlaczego to nie działa będe wdzięczny za informacje. Z góry dzięki.
<td class=\"center\">
<table border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"5\" class=\"inside\">
<tr>
<td class=\"white\"><h6>PLACÓWKI</h6><div class=\"text\"><br>
<?
$hostname = \"localhost\";
$username = \"gajosr\";
$password = \"*****\";
$dbName = \"stomato\";
$table = \"st\";
// Porcjowanie
if (!isset($strona)) { $strona = 1; }
$porcjowanie = '5';
/* połączenie */
to database\");
$query = (\"SELECT * FROM $table LIMIT $strona,$porcjowanie\");
print \"<h5><b>\".$rekord['nazwa'].\"</h5></b> <br />\"; print \"<center><b>\".$rekord['miasto'].\" \".$rekord['kodp'].\"</b></center>\"; print \"<center>Ul.\".$rekord['ulica'].\"<br />\"; print \"<center>Telefon: \".$rekord['telefon'].\"</center> <br /> <br />\"; }
$por_obl = $por_obl/$porcjowanie;
if ($strona!=1
) print (\"<a href=\"index.php?op=11&strona=\".($strona-$porcjowanie). \"\" title=\"Poprzednie\"><- Poprzednia</a> \");
for ($i=1;$i<=$ile;$i++)
{
print (\"<a href=\"index.php?op=11&strona=\".($i*$porcjowanie-$porcjowanie) . \"\" title=\"\" . ($i*$porcjowanie-($porcjowanie-1)) . \"-\" . ($i*$porcjowanie) .\"\">\");
if ($strona==($i*$porcjowanie-$porcjowanie))
{
print (\"<b>[\".$i.\"]</b></a> \"); $akt=$i; } else { print (\"[\".$i.\"]</a> \"); }
}
if ($akt<$ile) print (\" <a href=\"index.php?op=11&strona=\".($strona+$porcjowanie).\"\" title=\"Następne\">Następna -></a>\"); // Koniec
if (!$result) print (\"failedn\");
/* koniec połaczenia */
?>
</div></td>
</tr>
</table>
</td>
<td class=\"side\"><? include(\"news_start.html\")?></td>
</tr>
</table>
Z góry dzięki za pomoc