![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Jakie IDE używacie w codziennej pracy? Możecie coś polecić?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Storm to dla mnie przede wszystkim:
- bardzo wygodne opcje refactoringu kodu - Php Inspections (EA Extended) - plugin dla niewtajemniczonych - Przełączanie się między projektami jest mega wygodne i szybkie (poza pierwszym odpaleniem i poczekaniem aż zrobi się cache projektu) - Dla fanów jest vim-mode (ja do nich nie należę (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) - ale to wiem że więszkość edytorów ma typu Sublime i vscode - drafty - integracja z data grip (do baz danych) - wsparcie od ręki dla np. Symfony, phptunit/codeception, jakieś tam wsparcie dockera ale tu się coraz lepiej dzieje Ogólnie nie jest tak że to co ma storm nie da się zrobić w vscode. Jednak dla mnie 2 pierwsze punkty są czymś czego nie ma vscode (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (no chyba że się mylę) Nie boli mnie to ile pamięci zjada, czy jak szybko sie uruchamia bo są to czasy relatywnie dla mnie niskie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 5 Dołączył: 20.05.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- bardzo wygodne opcje refactoringu kodu Jakie dokładnie? Wątpię, że magicznie przepisze mi klasy (bez sarkazmu, próba domysłu). - Php Inspections (EA Extended) - plugin dla niewtajemniczonych Możesz coś więcej o tym napisać? Pomijając, że to plugin co by było obrzucone kamieniami w vscode przez inkwizytorów phpstorma (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie dokładnie? Wątpię, że magicznie przepisze mi klasy (bez sarkazmu, próba domysłu). Możesz coś więcej o tym napisać? Pomijając, że to plugin co by było obrzucone kamieniami w vscode przez inkwizytorów phpstorma (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Przenoszenie między namespaces, globalne zmiany nazw, ekstrakcja kodu Co do pluginu tak, jest to statyczna analiza ale nie ma tych inspekcji w phpstorm od tak Tutaj można poczytać o tych inspekcjach https://github.com/kalessil/phpinspectionse...ree/master/docs |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:36 |