![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Jakie IDE używacie w codziennej pracy? Możecie coś polecić?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Cytat Jakie dokładnie? Wątpię, że magicznie przepisze mi klasy (bez sarkazmu, próba domysłu). Tak się składa, że PhpStorm przepisze Ci kod (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Powiedzmy, że zrobiłeś literówkę w nazwie klasy i użyłeś tej klasy w wielu miejscach w projekcie. Po pewnym czasie zorientowałeś się, że masz błąd i chcesz go poprawić. Możesz ręcznie przekopać cały kod, co zajmie masę czasu i jest bardzo podatne na błędy. Możesz użyć kombinacji find+grep+sed ale nie masz gwarancji, że nie zmodyfikujesz czegoś innego. Albo możesz użyć PhpStorm i narzędzia do refaktoryzacji kodu. PhpStorm ładnie pozamienia wszystkie wystąpienia tej konkretnej klasy (włączając w to komentarze, phpdoc, itp.). Co doPhp Inspections (EA Extended), nigdy z tego nie korzystałem, ponieważ wbudowane inspekcje w zupełności mi wystarczają. Z tego co przeczytałem na stronie twórcy jest to po prostu statyczna analiza kodu, czyli to, co PhpStorm robi "out-of-the-box". Możliwe, że plugin ten dodaje coś, czego brakuje w PhpStorm (nie zagłębiałem się zbytnio w readme). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 08:24 |