![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz i po kliknięciu wyślij potrzebuję przekazać jego wartości do klasy, aby móc na nich wykonać operacje. Zastanawiam się jak to poprawnie powinno być wykonane. Czy takie rozwiązanie jest poprawne, czy powinienem to jakoś inaczej zrobić?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak właśnie obstawiałem, że taka podstawowa walidacja powinna się odbywać na samym początku, a dodatkowa klasa validująca może bardziej szczegółowo sprawdzać, co znajduje się w $_POST
a czy taki zapis ma sens?:
według mnie jest to bez sensu, jeśli nie sprawdzi się chociażby, czy $_POST w ogóle istnieje, ponieważ jeśli nie ma $_POST to zwróci błąd o braku $_POST ps. przez 4 lata nauki w technikum uczyliśmy się głównie programowania strukturalnego, a tak na prawdę tylko jakieś podstawy javy były obiektowe, ale to była dla mnie wtedy czarna magia (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) nie twierdzę, że stary kod jest zły, bo faktycznie takie aplikacje działają, ale tak dla własnej satysfakcji chcę chociaż w miarę opanować tą obiektowość |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 20:52 |