|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Dokonuję migracji z wersji 3.4 frameworka na wersję 4.4 i zaciąłem się na małej popierdółce. Byłem zmuszony nieco przerobić klasy User i Group w customowym bundlu, którego używam do zarządzania userami, jednak podczas walidacji (php bin/console doctrine:schema:validate) wyskakuje błąd z interfejsami w tle: Cytat Compile Error: Declaration of App\UserBundle\Entity\User::addGroup(App\UserBundle\Entity\Group $group): App\UserBundle\Entity\User must be compatible with FOS\UserBundle\Model\User::addGroup(FOS\UserBundle\Model\GroupInterface $group) Pierwotnie w encji User miałem zapis:
Natomiast w Group widniał zapis:
Przejrzałem pliki z modelami od wtyczki FOSUserBundle i tam nastąpiła zmiana - pojawiły się interfejsy. Próbowałem dokonać korekt w encjach w poniższy sposób i przy użyciu polecenia php bin/console make:entity --regenerate utworzyć gettery i settery: User
Group
Jednak w encji User nie pojawiają się oczekiwane rezultaty - nie ma kolekcji dla groups, ani setterów i getterów, ponadto brak jest odpowiedniej tabeli w bazie danych. Niby dopisałem "z palca" do encji User fragment:
ale dlaczego tak się dzieje, że nie pojawia się to automatycznie po przebudowaniu modelu? Zapewne robię jakiś prosty błąd, którego nie widzę na ten moment. Ktoś z Was walczył z FOSUserBundle na SF 4.4 i wie, jak pozbyć się wspomnianych niedogodności? Będę wdzięczny za poświęcony czas i pomoc. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wywal `: self` z `addGroup` i zadziała.
A tak ogólnie to pozbądź się FOS i problem sam się rozwiąże (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
swiezak [SF][SF4.4] FOSUserBundle 2.2.x-dev i problem z encjami User oraz Group 7.02.2020, 15:58:55
swiezak Dzięki za zainteresowanie tematem.
Wiem, że FOS w... 10.02.2020, 14:32:22 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 27.12.2025 - 16:20 |