![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Posiadam formularz w PHP, w którym chciałbym dodać możliwość wyboru kilku przedmiotów pobieranych z tabeli bazy danych wraz z przypisaniem ilości każdego z nich. Ma ktoś pomysł jak to zrobić, ewentualnie jakiś przykład, którym mógłbym się oprzeć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 46 Dołączył: 10.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cześć. Posiadasz może jakiś inny przykład co do listy wielokrotnego wyboru wraz z podaniem ilości sztuk? Przykładowo obecnie w formularzu mam wybór tylko jednego materialu, wycinek mojego formularza z tym związany to:
Przydałoby mi się coś w stylu, że jest jedna lista wyboru, wybieram z niej dany materiał i obok wpisuję ilość. Po tym automatycznie pokazuje się niżej puste pole wyboru listy materiału tak, że znowu mogę wybrać kolejny materiał i obok wpisać ilość. Pozdrawiam. Proszę odpisywać w wątku, nie we wiadomościach prywatnych. Kod const btn = document.querySelector('button'); const vals = [[1,2,45,23],['sdf', 'bc', 'd', 'a']]; function create_el (n_el, attr, what, where) { let arr = []; for(let i=0;i<n_el;i++) { arr.push(document.createElement(what)); if(attr.length == n_el) { arr[i].setAttribute(attr[0], attr[1]+(i+1)+'[]') } where.appendChild(arr[i]); } return arr; } btn.onclick = function() { let arr_n1 = create_el(2, ['name', 'slct'], 'select', document.querySelector('form')); let opt, opt2; for(let j=0;j<arr_n1.length;j++) { for(let i=0;i<vals[0].length;i++) { opt1 = document.createElement('option'); opt1.value = vals[j][i]; opt1.textContent = vals[j][i]; arr_n1[j].appendChild(opt1); } } }; To jest tylko wzór, nie kod, który byłby napisany starannie. Jeśli zechciałbyś skorzystać z tego kodu, najlepiej abyś go przepisał lub poprawił. Ten post edytował Neutral 8.02.2020, 17:15:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 17:32 |