![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam tabele wyników generowaną z bazy. Każdy użytkownika może przenieść daną pozycję do swojej tabeli (korzystam z AJAXA - bez przeładowania strony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Aktualnie jestem na etapie blokowania buttona tak aby podczas generowania wyników skrypt blokował buttony wierszy, które dany użytkownik ma w swojej tabeli. Wiem, że mogę przy każdym generowaniu wiersza łączyć się z tabelą i sprawdzać czy dany wiersz znajduje się w bazie użytkownika aczkolwiek po np. 50 wierszach serwer będzie otrzymywać 50 zapytań na raz. przy 50 użytkownikach mamy 2500 zapytań.... Ktoś ma pomysły jak zoptymalizować dany problem? Dzięki z góry! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To nie ogarniam skad ci sie to opoznienie niby bierze. Skoro to na biezaco przygotowuje dane dla kodu html, wiec powinno byc bez zadnego opoznienia. Cos mieszasz panie kolego. Moze lepiej pokaz caly kod bo tak w zyciu nie dojdziemy.
No i fakt, ze generujesz na raz przy 100 rekordach 100 zapytan, to jest dalece od optymalnego podejscia. Chyba ze zrozumiales, co napisal pyton |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 11:21 |