![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypt:
Kod <!DOCTYPE HTML> <html> <head> <title> Sort a list alphabetically </title> <script src = "https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.4.0/jquery.min.js"></script> </head> <body> <button> click here </button> <ul> <li>Geeks</li> <li>Sosna</li> <li>Zebra</li> <li>GeeksForGeeks</li> <li><h1>G</h1></li> <li><h1>F</h1></li> <li>Arbuz</li> <li><h1>A</h1></li> <li>Łódź</li> <li><h1>Ł</h1></li> <li>ósmy</li> <li><h1>Ó</h1></li> <li>święty</li> <li><h1>Ś</h1></li> <li>ärgern</li> <li><h1>Ä</h1></li> <li>Österreich</li> <li><h1>Ö</h1></li> <li>Überraschung</li> <li><h1>Ü</h1></li> </ul> <script> function Ascending_sort(a, b) { return ($(b).text().toUpperCase()) < ($(a).text().toUpperCase()) ? 1 : -1; } $('button').on('click', function() { $("ul li").sort(Ascending_sort).appendTo('ul'); }); </script> </body> </html> Codepen: https://codepen.io/rudolph-reti/pen/dyPzXER Dopiero zacząłem uczyć się JavaScriptu. Myślę, że jeszcze sporo materiału musiałbym przerobić zanim sam poradziłbym sobie z tym, dlatego bardzo proszę o pomoc. Chciałbym, żeby lista była sortowana za pomocą funkcji localeCompare(). Czy mógłby mi ktoś pomóc wpleść ją w ten kod? Ten post edytował stellatus 29.12.2019, 12:55:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie ogarniam tego co piszesz. Ewidentnie jestem za glupi
Najpierw piszesz, ze ma byc taka kolejnosc: A, Ą, Ä, B, C, Ć, D, E, Ę, F, G, H, I, J, K, L, Ł, M, N, Ń, O, Ó, Ö, P, R, S, Ś, ß, T, U, Ü, W, Y, Z, Ź, Ż a potem pokazujesz wyrazy w zupelnie innej kolejnosci Z, złoto, Zecke, G, Geschäft, garnek, F, Friedrich, fajka, Affe, A, arbuz, ärgern, Ä, Österreich, Ö, Überraschung, Leute, ludzie, Ü, L, S, samochód, oft, O, oczy, Urlich, U, B, Bier, baba, Fuß, film, groß, grom, müde, mur Wiec ja nie wiem ostatecznie co ty chcesz miec jako wynik koncowy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 17:15 |