![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Znalazłem w necie taki kod
link do strony osoby tworzącej skrypt : https://mzielinski.pl/tag-system-jquery-ajax-php-mysql/ chciałbym zapytać w jaki sposób można zablokować możliwość tworzenia nowych tagów i wykorzystywać tylko te które znajdują się w bazie danych? Dokładnie chodzi mi o to że po wpisaniu np test nie było możliwości wyboru/wpisania test1 ponieważ takiego takiego taga nie ma w bazie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze: ja ci nie mowilem ze na podstawie tekstu masz pobierac ID tylko to ID masz od razu przesylac razem z formem. Ok, od wielkiej biedy twoje rozwiazanie tez ujdzie. srednio ladne ale ujdzie
Po drugie: w nawiazaniu do tego co napisal trueblue i twojej odpowiedzi: Napisz mi prosze, swoimi slowami, co robi to zapytanie "UPDATE `film` SET `tag_id`='$data' WHERE 1 Ja wiem co to robi, ale jak ty napiszesz a potem przeczytasz co napisales, to moze sam zrozumiesz jaka glupote tu robisz i zrozumiez to co napisal trueblue |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze: ja ci nie mowilem ze na podstawie tekstu masz pobierac ID tylko to ID masz od razu przesylac razem z formem. Ok, od wielkiej biedy twoje rozwiazanie tez ujdzie. srednio ladne ale ujdzie Po drugie: w nawiazaniu do tego co napisal trueblue i twojej odpowiedzi: Napisz mi prosze, swoimi slowami, co robi to zapytanie "UPDATE `film` SET `tag_id`='$data' WHERE 1 Ja wiem co to robi, ale jak ty napiszesz a potem przeczytasz co napisales, to moze sam zrozumiesz jaka glupote tu robisz i zrozumiez to co napisal trueblue Wiem w czym jest problem, ponieważ chce zaktualizować rekord w pętli dlatego dodaje tylko 1 id. Poprawiłem trochę kod
Próbuje zrobić to po za pętlą tylko że wtedy zamiast pobrać wszystkie id wybiera jedno :/ Może ktoś wyjaśnić jak to poprawić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:24 |