![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2015 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Liczę na pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W 1 tabeli (zadania) mam kolumnę user_wyk w formacie np: [1][2][8][69] etc.... + oczywiscie id usera w 2 tabeli (zadania_users_pokazuj) mam kolumny id_usera, pokaz, id_usera_save Wszystko działało jeśli było user_wyk było int -> tylko 1 cyfra (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Potrzebuję zrobić tam kilka cyfr - kilku userów. I teraz problem jak zrobić LIKE aby to zadziałało :/ Wyciąg z zapytania
chodzi dokładnie o ten fragment: zadania.user_wyk LIKE '%['||zadania_users_pokazuj.id_usera||']%' Ktoś pomoże?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) __ Edit: Próbowałem już też przez IN
ale jak próbuję zadania_users_pokazuj.id_usera - > NIE DZIAŁA id_usera -> DZIAŁA ALE NIE O TO CHODZI Ten post edytował denis95x 3.12.2019, 23:39:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
czasami indeksy maja sens czasami nie. Dlatego napisalem, bys zainteresowal sie komenda EXPLAIN, ktora ci ladnie wszystko pokaze jakie indeksy so wykorzystywane, jakie nie itp.
takze popraw zapytanie na JOINy, odpal EXPLAIN i zacznij dodawac indeksy, po kazdym indeksie wal EXPLAIN i bedziesz widzial co dziala a co nie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 23:46 |