![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie mogę znaleźć dostępny za darmo prosty edytor WYSYWIG działający pod wieksząścią przeglądarek? Najważniejsze aby miał pogrubienie, pochylenie, podkreślenie wstawianie linków oraz zmianę stylów. Nic więcej nie trzeba.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ależ właśnie o to mi chodziło! większość robi z w3c wielkie halo, a okazuje się, że walidator źle(?) dokonuje walidacji kodu, który został napisany w php lub javascript (nawet ktoś się przyczepił, że to forum zawiera błedy w kodzie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) - czym to jest spowodowane? tego niestety nie wiem... poza tym: często przeglądarki interpretują "po swojemu" kod, co powoduje "nieprawidłowe"(?) wyświetlanie strony. validator nie jest istota inteligentna i nie powie ci czy skonstruowales strone poprawnie (wbrew temu co sadzicie).. tak jakbys wymagal od slownika ortograficznego zeby ci sprawdzal poprawnosc gramatyczna.. validator jest tylko pomoca techniczna, umiec skladac strony musi ich autor. najprosciej powiedziec ze zly walidator, ze zle przegladarki.. chwile dluzej spedzisz nad kodem i bedziesz mial wszystko ladnie, po to sa artykuly zeldmana, po to jest a list apart, zeby wiedziec co omijac i na czym sie nie przejechac.. bo o tym, zeby przegladarki reagowaly idealnie tak sam na kazda wlasciwosc to jeszcze przez jakis czas mozesz conajwyzej pomarzyc... od tego jest koder zeby sobie z tym radzic, a nie narzekac.. narzekac to kazdy potrafi. Cytat kodu, który został napisany w php slucham??! przeglarace podajesz gotowy kod xhtml, niewazne jaki server-side go wygenerowal Ten post edytował zalew 6.09.2004, 11:57:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 07:24 |