![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanko Bede uruchamial portal turystyczno-informacyjny chcialbym dodac mozliwosc zakladania darmowej poczty typu o2.pl Pytanie jest czy trudno jest cos takiego napisac? Zlecic napisanie w jakim przediale cenowym muisalbym sie umiejscowic? dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2002 Skąd: Gorzów Wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Kolega napisał, że chce coś typu o2.pl, więc prócz klienta poczty via www, trzeba pomyśleć jak ta poczta będzie zakładana, o jaki serwer pocztowy to oprzesz, jak sobie poradzisz ze spamem, przydałoby się żeby chodził sobie jakiś program antywirusowy który będzie skanował pocztę, itd itd... Jest tego cała masa, a rozdając skrzynki pocztowe za free będziesz miał duży ruch, więc ten sprzęt który podałeś, będzie musiał przemielić cały ruch www oraz odnośnie poczty, czy da radę, to zależy od konfiguracji i liczby zapytań itd. Wiem to z doświadczenia, bo moja firma świadczy usługi hostingowe i przechodziliśmy przez to samo. Ps. Dobry administrator(chyba, że sam nim jesteś) załatwi sprawę, albo zleć to komuś, kto taki kombajn Ci przygotuje. Pozdrawiam anas |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:18 |