![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem formularz odzyskiwania hasła który wysyła na skrzynkę e-mailową nowe hasło a w bazie danych dodaje taki sam wpis w tabeli "pass_temp".
Osoba która otrzymuje e-maila klika w link "zmiana hasła" i może odrazu wpisać tymczasowe hasło, nowe i powtórzenie nowego hasła. Wszystko działa jednak jest problem w sytuacji jak dwie osoby w tym samym czasie chciały by odzyskać hasło. Proszę o jakieś sugestie
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W przypadku zapomnienia hasła użytkownik wpisuje adres e-mail i dostaje nowe zahaszowane hasło na emaila. Chciał bym tak zrobić żeby użytkownik po otrzymaniu emaila z hasłem kliknął w link „zmiana hasła” i mógł od razu wpisać otrzymane hasło, nowe swoje hasło i powtórzenie swojego hasła. Teraz do działa ale najpierw użytkownik musi zalogować się otrzymanym tymczasowym hasłem aby mógł sobie zmienić hasło. Wymyśliłem ze w momencie generacji nowego hasła które jest wysyłane do użytkownika tworzy wpis w kolumnie pass oraz pass_temp i na tej podstawie sprawdzam jeżeli pass=pass_temp to wyświetl usera i ta procedura działa tylko problem pojawia się w momencie jeżeli kilka osób chciało by odzyskać hasło w tym samym momencie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 13:23 |