Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] Proste MVC w czystym php
michuwsh

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć szukam pomocy ponieważ pisze sobie proste aplikacje w php oparta o model mvc mój Router aplikacji wczytuje z adresu url odpowiedni kontroler który później steruje odpowiednimi modułami mojej aplikacji. Mój problem polega na tym że stworzyłem sobie kontroler admin który będzie odpowiadał za zalogowanie się do aplikacji w tym celu skierowałem w kontrolerzy akcje login która przenosi mnie do widoku w którym jest formularz do zalogowania no i właśnie w tym miejscu utknelem. Doczytałem na Internecie że dane z formularza trzeba przesłać z widoku do kontrolera a później do modelu tylko nie wiem jak to zrobić czy robi się to przez parametr Edition formularza ? Proszę o pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Tomplus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tak naprawdę nie musi być to w ogóle framework, wystarczy cokolwiek. Bo nauka FW dla samej nauki nic nie daje, ale musi być jakiś cel, co chce się osiągnąć. Zaczynając od podstaw wystarczy może wystarczyć jakiś SLIM framework albo fat-free, albo AURA framework.

Lekkie i proste, a jeżeli będzie mało, to dopiero Laravel.

@SmokAnalog
Właśnie to kolejna głupotka, że nawet nie można interweniować w kod forum, bo nie mamy dostępu aby wykluczyć parsowanie w tagach specjalistycznych.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.10.2025 - 13:24