![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewnie blachy problem ale nie umiem sobie z nim poradzić, pobieram dane z bazy, potrzebuję id z tabeli. Mam na ten moment coś takiego jak Array ([0]->7 [id]->7) Array ([0]->8 [id]->8) Array ([0]->9 [id]->9) , potrzebuję włożyć do sesji te liczby 7,8,9 ponieważ są to id wierszy które muszę potem update'owac. Kod mam taki
Jeśli napisze $_SESSION['idproduktu'] =$rekord[0]; to wpisuje mi tam tylko ostatnią wartość czyli 9. Jeśli to samo włożę do pętli to wpisuje mi owszem wszytkie wartości ale ciągiem czyli wychodzi 789 a mi potrzebne żeby w pierwszym 'obrocie' było 7,w drugim 8, w trzecim 9 tak żebym mógł sobie po kolei robić update 7 rekordu, następnie 8 i później 9.$_SESSION['idproduktu '] =$rekord['id'] daje ten sam wynik. Proszę o pomoc i najlepiej jakiś kawałek kodu bo męczę się z tym już 4 dzień. To mój pierwszy program w PHP i styczność z programowaniem i do sukcesu brakuje mi tylko tego właśnie Ten post edytował Kamil21 6.06.2019, 11:50:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie nie nie. Rozwiazanie masz poprawne. Ino ze ty zle sie do danych dobierasz potem to juz nie moja wina.
Skoro to jest tablica to pozniej masz zrobic FOREACH by poniej przeleciec i wykonac UPDATE dla kazdego ID. Od biedy mozesz zrobic jeden UPDATE poprzedzony poprzez IMPLODE na idproduktu, pod warunkiem rzecz jasna, zze wszystkie te ID maja miec taki sam update |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 23:24 |