![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam następującą kolekcję z tablicami tak jak w poniższym kodzie. Próbuję uzyskać sumę wartości price ze wszystkich zwróconych tablic. Próbowałem zrobić to na kilka sposobów jednak za każdym razem otrzymuję błąd. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi jak mogę uzyskać zamierzony efekt?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Struktura mojej bazy wygląda następująco:
Cart table (przechowuje informacje o zamówieniu): id user_id shipping_id Order table (przechowuje zamówione przedmioty): id user_id product_id quantity User table (przechowuje dane klienta); id name surname etc. Dla tabeli Cart utworzyłem relację Belongs to user z kluczem obcym user_id. Tabela Order zawiera relację Belongs to products z kluczem product_id. Struktura działa gdyż jestem w stanie pętlą foreach zwrócić zamówione przedmioty i dane klienta. Mam jednak problem ze zwróceniem wartości całego zamówienia. Okey, dodałem zmienną:
Działa tak jak tego oczekiwałem, jednak myślałem o tym by te informacje pochodziły z pierwotnego zapytania (tak jak poniżej), aby nie tworzyć nowego skoro są zawarte w jednym.
Ten post edytował Generic 2.06.2019, 15:44:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 14:30 |