![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam formularz wysyłany za pomocą skryptu.php na mejla. Wszystko działało ok. W ostatnich tygodniach coraz częściej zamiast wypełnionego formularza przychodzi formularz całkowicie pusty tj. wszystkie pola są puste a wiem od ludzi wysyłających formularz, że został wypełniony. Są tam checkobx-y i input-y. Żeby móc wysłać formularz trzeba wypełnić wymagane pola (required) więc teoretycznie bez tego nie powinien zostać wysłany a dochodzi. Na 8 wypełnionych prawidłowo przychodzą 2 całkiem puste. Gdzie może leżeć tego przyczyna? Pozdrawiam Ten post edytował maniana7 13.05.2019, 15:44:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty chyba nie czytasz tego co sie pisze.
Dalem komentarz do tego linku. Skrypt forum dzieli wyraz javascript na dwa. Wez to polacz w jeden i bedzie git. Dlaczego wynikiem jest tylko 'java' ? Ano dlatego ze jesli sie nie obejmie apostrofami url (w tym przypadku tag 'a') a występuje w ciagu spacja wtedy bedzie odczytany pierwszy ciąg przed spacją. Ale to juz tak gwoli scislosci. Akurat to nie ma znaczenia w tym przykladzie. Skrypt forum dzieli niektore wyrazy poprostu. Trzeba je polączyc. Ten post edytował dublinka 16.05.2019, 07:51:23 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty chyba nie czytasz tego co sie pisze. Dalem komentarz do tego linku. Skrypt forum dzieli wyraz javascript na dwa. Wez to polacz w jeden i bedzie git. Dlaczego wynikiem jest tylko 'java' ? Ano dlatego ze jesli sie nie obejmie apostrofami url (w tym przypadku tag 'a') a występuje w ciagu spacja wtedy bedzie odczytany pierwszy ciąg przed spacją. Ale to juz tak gwoli scislosci. Akurat to nie ma znaczenia w tym przykladzie. Skrypt forum dzieli niektore wyrazy poprostu. Trzeba je polączyc. Czytałem, czytałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ze zrozumieniem to już inna sprawa. Łączyłem ten cały ciąg (myślałem, że to jest string) z exit, na kilka sposobów i nic. Po Twoim ostatnim poście dotarło do mnie żeby połączyć słowo java script w javascript. W międzyczasie pojawiła się kolejna zagwozdka: nie chcąc zmuszać wypełniającego do podawania telefonu usunąłem z tego fragmentu: $ArrInfo = array('imie' => 'Wypełnij pole: imię', 'ulica' => 'Wypełnij pole: ulica', 'kod' => 'Wypełnij pole: kod', 'miejscowosc' => 'Wypełnij pole: miejscowość', 'telefon' => 'Wypełnij pole: telefon', ); ciąg dot. telefonu, żeby nie pokazywał błędu Popraw/Wypełnij. Teraz mam: $ArrInfo = array('imie' => 'Wypełnij pole: imię', 'ulica' => 'Wypełnij pole: ulica', 'kod' => 'Wypełnij pole: kod', 'miejscowosc' => 'Wypełnij pole: miejscowość', ); Sęk w tym, że to pole musi być opcjonalne, zero przymusu. Problem w tym, że nie wypełniając pola telefon i próbie wysłania wyskakuje okno: Znaleziono błędy: POPRAW POLA Nie ma nic o błędzie, pusta linijka. Dopóki nie wklepie się w to pole czegoś to formularz nie przejdzie. W dodatku w formularzu html mam pole textarea, też do OPCJONALNEGO wypełnienia. Miejsce na uwagi od wypełniającego: <textarea name="uwagi" cols="50" rows="3"></textarea> Występuje taka sama sytuacja jak z polem telefon. Dopóki nie wklepiesz tam czegoś dopóty formularz nie pójdzie dalej i błąd: Znaleziono błędy: POPRAW POLA Pomożecie koledzy? (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) Ten post edytował maniana7 16.05.2019, 11:36:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 05:56 |