![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam formularz wysyłany za pomocą skryptu.php na mejla. Wszystko działało ok. W ostatnich tygodniach coraz częściej zamiast wypełnionego formularza przychodzi formularz całkowicie pusty tj. wszystkie pola są puste a wiem od ludzi wysyłających formularz, że został wypełniony. Są tam checkobx-y i input-y. Żeby móc wysłać formularz trzeba wypełnić wymagane pola (required) więc teoretycznie bez tego nie powinien zostać wysłany a dochodzi. Na 8 wypełnionych prawidłowo przychodzą 2 całkiem puste. Gdzie może leżeć tego przyczyna? Pozdrawiam Ten post edytował maniana7 13.05.2019, 15:44:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa piknie! Trzeba było z pracy w końcu wyjść (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W domu naniosłem poprawki, kilka wrzutów na ftp-a, poprawek i w końcu śmiga. Dzięki jeszcze raz za pomoc.
Trochę chamska ta strona z komunikatami o niewypełnionych polach co się pokazuje po kliku w submit-a. Cała biała jak śmierć i tylko: Znaleziono błędy: Wypełnij pole: imię Wypełnij pole: miejscowość No ale ważne, że działa. Aha, zapomniałem: niby działa ale nadal można walnąć w pola głupoty typu: ... .. lub . . "Spacjowanie" faktycznie wyrugowane. No ale przynajmniej będę wiedzieć, że TAJEMNICZE COŚ nie czyści mi wypełnionych pól po drodze bo coś w tych polach musi przyjść. W kodzie pocztowym zostawiłem: pattern="^[0-9]{2}-[0-9]{3}$" to tam bzdety nie przejdą, przynajmniej tak mi się wydaje. Ten post edytował maniana7 15.05.2019, 18:29:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa piknie! Trzeba było z pracy w końcu wyjść (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W domu naniosłem poprawki, kilka wrzutów na ftp-a, poprawek i w końcu śmiga. Dzięki jeszcze raz za pomoc. Trochę chamska ta strona z komunikatami o niewypełnionych polach co się pokazuje po kliku w submit-a. Cała biała jak śmierć i tylko: Znaleziono błędy: Wypełnij pole: imię Wypełnij pole: miejscowość To sobie te część sformatuj w tagach html. Np:
No ale ważne, że działa. Aha, zapomniałem: niby działa ale nadal można walnąć w pola głupoty typu: ... .. lub . . "Spacjowanie" faktycznie wyrugowane. No ale przynajmniej będę wiedzieć, że TAJEMNICZE COŚ nie czyści mi wypełnionych pól po drodze bo coś w tych polach musi przyjść. To ze mozna wpisac nie znaczy ze to przejdzie. W kodzie pocztowym zostawiłem: pattern="^[0-9]{2}-[0-9]{3}$" to tam bzdety nie przejdą, przynajmniej tak mi się wydaje. Wszystkie pola ktore przesylasz tzn wartosci tych pól mozesz swobodnie (po tym co dałem) filtrowac i sprawdzac względem wymagań jakie tam chcesz w tym adres @ Przykładowo:
Ten post edytował dublinka 15.05.2019, 19:16:26 |
|
|
![]()
|
|
To ze mozna wpisac nie znaczy ze to przejdzie. Tzn?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Wpisuję co chcę i przechodzi. Alert o znalezionych błędach jest tylko gdy pole jest puste/wyspacjowane. Wystarczy walnąć w dowolne pole (oprócz rzecz jasna kodu pocztowego bo to zabezpieczyłem przed głupotami) kropkę i idzie formularz na mejla w stylu: Imię: . . .. Nazwisko: 8-) Kod: 00-100 Miejscowość: tralala .. Ten post edytował maniana7 15.05.2019, 19:57:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 21:26 |