![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam bardzo wielka prosbe... Dopiero co dostalem serwer z mozliwoscia php... Chcialbym wiedziec co musze miec zeby robic stronki off-line bo nie mam internetu w domu... Co musze ściągnąć i z jakie kursu najepiej korzystsac... Prosze o pomoc...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja na codzień też pracuję głównie na Windowsie. Przede wszystkim dlatego, że brakuje mi jeszcze niektórych programów pod Linuxem albo FreeBSD. Trzeba jednak zaznaczyć, że sytuacja szybko się poprawia. Pod linuxem Open Office spisuje się nieźle, Mozilla również, jest Gimp w zastępstwie Photoshopa, Vim do programowania, o takich atrakcjach jak Lyx (z TeX'em pod spodem) nie wspominając. Sądzę, że moja przesiadka całkowicie na Linuxa, przynajmniej na stacji roboczej w firmie, to kwestia czasu. Dodam, że niektóre serwery którymi się zajmuję (Mandrake, Red Hat, FreeBSD) potrafią mieć uptime na poziomie pół roku i więcej.
Niestety w domu nie widzę na razie miejsca dla Linuxa (chyba że osobna maszyna na domowy serwer :wink: ) - brakowało by mi przede wszystkim gier (system shock 2 rulez) i programów muzcznych. Nie wygląda, żeby Sonar albo Nuendo miały wyjść w wersjach pod Linuxa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 01:20 |