![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem (jestem początkującym w php, więc przepraszam za banalne pytanie....). Piszę prosty skrypt, na serwerze jest plik X.txt w którym jest zapisany czas, plik ten jest aktualizowany przez inny program co 3 min.Skrypt ma, -sprawdzać co 4 min czy aktualny czas zapisany w pliku nie jest starszy niż 3 min. -w przypadku wykrycia braku aktualizacji pliku, wysyłać mail i sms na podany w skrypcie adres i numer Bardzo prosiłbym o wszelkie sugestie i pomoc. Z góry BARDZO DZIEKUJE!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie to robisz w przypadku api. Prościej się nie da
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeglądałem dokumentacje smsapi...jest opcja wysyłki sms "mailem" - mail2SMS, to chyba najlepsze rozwiązanie bo w skrypcie tylko wysyłam mail (dzięki temu nie muszę wgrywać bibliotek itd.) czy mam rację?
Musisz tylko w odpowiednim formacie pobrać i podstawić pod gotową datę z tego pliku tekstowego. Mam problem - może banalny jak to zrobić aby spr. odbywało się co 3 min.? tzn. aby skrypt cały czas działał i co 3 min to sprawdzał? Ten post edytował doomink 16.02.2019, 21:44:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:09 |