Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] Tablica, odejmowanie od wartości
zyluss

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie, próbuję zbudować koszyk zakupowy, stanąłem w miejscu w którym muszę pobrać z tablicy produkty z symbolem P i odjąć od najniższej ceny -30%, ale tylko w momencie kiedy produktów z symbolem jest więcej niż 5.

1.  
  2. $licz = 0;
  3. foreach((array) $_SESSION['koszyk'] as $PRO)
  4. {
  5. $calosc .= "<tr><td>".$PRO['item']." - ".$PRO['wielkosc']."</td><td>".$PRO['symbol']." </td><td>".$PRO['cena']."</td></tr>";
  6. }
  7. $licz++;
  8. }

Dzięki!
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
zyluss

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nospor, umiem trafić do manuala, z pełnym szacunkiem, nie radzę sobie, nie wiem jak mam to wykorzystać do swoich potrzeb stąd mój post, jeżeli byłoby inaczej nie pisałbym. Nie pracowałem wcześniej na tablicach, teraz się to zmieniło, nie odbierz tego ze potrzebuje gotowego skryptu, ładnie z Twojej strony że starasz się mnie naprowadzić ale i tak jw. nie wiem co z tym dalej zrobić.
"Myśl, myśl, myśl..." podpowiada tylko że błądzę z nieumiejętności wykorzystania rzeczy które dla mnie nie są "czarno na białym".

Wiem już czego muszę użyć, widzę mniej więcej jak ale w którym kierunku do mojej potrzeby to już nie.. pomożesz w tym przypadku?

-- add

w sensie muszę zadeklarować w funkcji co chcę wyciągnąć z tablicy, ale robię to źle, co potrzeba mi zmienić?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.10.2025 - 03:56