Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [LR] Produkcja i błędy
markonix

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Laravel respektuje proste
error_reporting(0);
ini_set('display_errors', 0);
i chyba najlepszą opcją jest wrzucenie tego w App providera? Oczywiście z warunkiem, że tylko dla produkcji.
Tylko kiedyś nadejdzie taki moment, że będę miał za dużo czasu (IMG:style_emoticons/default/baaasmiley.gif) i przejże sobie logi na produkcji aby ponaprawiać wszystkie notice'y które się tam pojawiły. Tylko powyższe wyłącza błędy całkowicie.
No i tu mam problem - jak zachować logowanie błędów (póki co w pliku, ale w przyszłości coś ambitniejszego), ale zarazem zezwolić na wykonanie skryptu do końca gdy wywali error o niskiej szkodliwości?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Pilsener

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Na produkcji wyłącza się jedynie wyświetlanie błędów - tak na wszelki wypadek, bo może być np. błąd podczas uruchamiania error handlera (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jednak tak czy inaczej logi muszą być, całkowite wyłączanie błędów (zwłaszcza fatali) to przegięcie ale znam to i wciąż mam tego typu problemy: biała strona (albo strona błędu) i nic w logach.

Tak czy inaczej musisz napisać kawałek własnego kodu, nadpisać handling Larwy, bo defaultowy jest do bani. Larwa używa Whoopsa, który jest świetnym tego typu komponentem, ale ma tą brzydką wadę, że nie puszcza niczego do logów jeśli jest włączony - dlatego najlepiej zarejestrować własny handler i tak właśnie robiłem w apkach na Larwie a także tych, które korzystały jedynie z Whoopsa.

Jak znajdziesz lepszy sposób to oczywiście też chętnie tego użyję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

I trzeba mieć świadomość, że z Larwą za dużo nie poszalejesz bo to fw dość leciwy i skazany prędzej czy później na wymarcie (a na pewno w obecnej formie).
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 13.06.2026 - 21:12