![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam . Jak to jest z tą pracą w IT . Słyszałem , że dużo botcamowców się pcha do tej branży. Mam kumpla co pracuje w IT parę lat jak Java Developer to mówił, że tych starszych wybrednych programistów wyrzucili i zastąpili ich tymi z kursami. Na dodatek sam obawia się o pracę, ponieważ bardzo dużo kursantów składa tam papiery i to jest wszędzie.
Od nie dawno się rozglądam za pracą jako programista php developer (miałem już okazję ale się nie dogadałem co do wynagrodzenia) i zastanawiam sie, czy faktycznie jest coraz gorzej? ponieważ widzę, że ogłoszeniach , że kupę ilości osób składa papiery. Nie wiem, czy ten kumpel panikuje , czy nie ale tak mi powiedział jeśli chodzi o IT |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nospor, tylko zazwyczaj to Ty musisz się dostosować do firmy a nie firma do Ciebie. Każdy by chciał pracować w najnowszych technologiach, ale wszyscy wiemy jak jest. Ktoś te starocie utrzymywać też musi.
I dla mnie bycie specjalistą IT to stan umysłu a nie jakaś tam wiedza czy doświadczenie. Trzeba się takim po prostu urodzić. Jak ktoś nie umie logicznie i z sensem sklecić zdania po polsku to się nie nadaje nawet na księgowego czy analityka a co dopiero np. na programistę. Jak ktoś nie ma predyspozycji to żadne studia i bootcampy mu nie pomogą, dlatego tak długo jak ludzkość się będzie rozwijać tak długo specjaliści będą w cenie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nospor, tylko zazwyczaj to Ty musisz się dostosować do firmy a nie firma do Ciebie. Każdy by chciał pracować w najnowszych technologiach, ale wszyscy wiemy jak jest. Ktoś te starocie utrzymywać też musi. No i? 1) O migracji SVN na git nie slyszal? Ja jak przyszedlem do aktualnej firmy to zmigrowalem 80% projektow z SVN do git. Wszyscy byli zadowoleni. pozostale 20% co sie nie dalo zmigrowac z roznych powodow to ja i tak nie uzywam SVN tylko git-svn, czyli pracuje sobie po GITowsku na SVN. 2) A nawet jesli sie nie da bo cos tam srostam i jeszcze inne costam to sie cwiczy pewne rzeczy prywatnie Przyszedl do nas tez ostatnio na interview "Starszy programista" Na wiekszosc pytan odpowiodal: "Nie, bo w firmie tego nie robimy". No kurcze... Nie robicie w firmie TDD ok, taka polityka firmy, ale sam mozesz robic. Sam mozesz pisac testy do rzeczy ktore tworzysz. I polowa jego odpowiedzi byla taka. No to ok, jestes w takim razie poprostu programista i juz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 07:55 |