Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Serwer TCP pod PHP
sasiadstar

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam serdecznie

Mam urządzenie które ma za zadanie przesłać dane na serwer w formie tekstowej(kilkadziesiąt bajtów jednorazowo).

Dane przekazywane są po TCP
Próbuję to jakoś ogarnąć w PHP ale kombinuję już od jakiegoś czasu i nie bardzo wiem jak się do tematu zabrać.

Do celów testowych uruchomiłem serwer pod node wszystko działa tak jak powinno ale z PHP jakoś nie mogę tego ogarnąć.
Prosiłbym o podpowiedz od czego zacząć

Ten post edytował sasiadstar 17.07.2018, 12:05:50
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
sasiadstar

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Macie koledzy rację że to nie przejdzie, zostałem zmylony przez BOK że powinno działać dopiero ktoś inny zajął się sprawą i dopytał o jaki konkretnie typ danych jest dostarczany i mnie uświadomił że tak się nie da. (na wstępie rozmowy zaznaczałem im o co mi chodzi!!!)

Ale odblokowali dla mnie jeden port pod ten skrypt i .... niby "trochę" działa a trochę nie a trochę robi różnię.

Jeżeli odpalę klienta wszystko jest OK, śmiga aż milo ale jak zapodam transmisje z tego urządzenia to tylko raz przyjdą dane i na tym się kończy. Czas pomiędzy kolejną porcją danych to 30 sekund i tu pewnie jest problem, zauważyłem że jak odpalę skrypt i to urządzenie to wszystko działa i pomiędzy danymi ze skryptu klienta przewijają się paczki z tego urządzenia, a jak samo device to jest jedna wielka kupa.

"Zrobiłem" też skrypt w Node bo może... a nóż... niestety klient wywala jakiś exception i na tym się zabawa kończy, więc pozostanę przy PHP.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 21:08