Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Edycja POST'a, sprawy forum forum.php.pl.
Neutral

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dzień dobry, czy mógłby ktoś wyjaśnić po jakim czasie opcja edycji POST'a zostaje zablokowana, a po jakim odblokowana? Jeśli jeszcze, by można zapytać, to gdzie to pisze w regulaminie, czy w FAQ, bo jakoś się nie doszukałem. Z góry dzięki za odpowiedź/odpowiedzi.

http://forum.php.pl/regulamin.html
http://forum.php.pl/pomoc.html

Ten post edytował Neutral 6.07.2018, 14:31:28
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Neutral

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Aha, czyli mam rozumieć, że nie dostanę możliwości zmiany choćby jednego mojego POST'a?

Cytat
Nie bedzie to raczej zmieniane bo jest/byla cala rzesza uzytkownikow co potrafili na drugi dzien zmienic totalnie tresc posta i posty odpowiadajacych wygladaly jak z dupy wziete.

A może ja tak zapytam ..., co mnie to obchodzi? Teraz to Wy chyba przeszkadzacie "uczciwym" użytkownikom bardziej aniżeli "nieuczciwym". x%-y% użytkowników zmieni POST'a i teraz ja przez ten przysłowiowy jeden procent (1%), nie mogę dokonać edycji, to bardzo miłe z Waszej strony. Że tak dopytam ..., albo Wam chodzi oto, że jest mniej roboty przy moderacji albo jesteście już tak leniwi, że tak trudno posprawdzać dzień w dzień ile osób zedytowało POST i czy zrobiły to złośliwie.

Zaczynając z innej beczki, to możecie przecież napisać lub mogliście system powiadomień o edycjach (jeśli to taki problem dla Was, na innych forach można edytować ile wlezie) oraz historię ostatnich zmian, żeby móc przywrócić coś co zostało w sposób niewłaściwy zedytowane.

A może tak się kiedyś złożyło, że ktoś zedytował POST'y przed odpowiedzią/odpowiedziami administratora i ten wpadł na pomysł ustawienia blokady i tak już zostało?

Cytat
albo Wam chodzi oto, że jest mniej roboty przy moderacji

Cytując siebie dochodzę do wniosku, że teraz macie więcej pracy niż gdyby edycja była nieczasowa. W czasie teraźniejszym jest tak, że ktoś pisze z POST'ów nabijając statystyki i robi się "bajzel" w witrynie forum.php.pl.

Reasumując, zamiast jednego dobrego z zachowaniem stanu pod odpowiedziami POST'a jest p POST'ów więcej robiąc zamieszanie na forum. Gdyby użytkownicy mądrze edytowali swoje odpowiedzi, to nie byłoby raczej problemu (issue), ale to jest także odpowiedzalność moderacji za treść tych wpisów.

Ten post edytował Neutral 9.07.2018, 18:29:37
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 18.10.2025 - 08:17