Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Organizacja projektów
Pyton_000

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ej.

Jak organizujecie sobie te dziesiątki projektów trzymanych na dysku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Czy trzymacie projekty w katalogach tak jak nazwa repo czy nie koniecznie?

Ciekawi mnie to jak inni to robią. U mnie panuje lekki chaos bo czasami nie wiem czy dany katalog jest już stary i można wywalić czy jeszcze nie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kayman

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

polecam po miesiącu/3 miesiącach przeszukiwać git/git diff by znaleźć co się zmieniło, to może być kilkadziesiąt plików, innymi słowy mam kontrolę wersji i nie mam pojęcia które pliki wysłać,

nie wspomnę już o zmianach które do gita nie idą np zmiany w bazie danych/plikach konfiguracyjnych/etc. lub po prostu bez kontroli wersji bo ci nie dali do niej dostępu/nie chcą/mają w ()()

człowiek po prostu nie pamięta szczególnie jak idą z tym jeszcze jakieś "krótkie projekciki" i się odrywasz

btw. często wysyłam wynik swojej roboty jako zipowaną paczkę komuś tam wiec nikt tego nie synchronizuje z gitem tylko podmienia pliki na produkcji na te z paczki, rozumiem - ktoś nie daje dostępu do ftp i tyle, ale tu pomylić się nie mogę bo wiadomo co będzie jak zapomnę o jakiejś zmianie

bywa też że ktoś wrzucił coś na testowy i nie zacommitował wiec test działa a produkcja leży bo nikt nie wiedział o zmianach

więc git-gitem a życie-życiem

jeżeli macie na sposób by się nie mylić chętnie poczytam

Ten post edytował kayman 21.06.2018, 09:51:31
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:38