![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ej.
Jak organizujecie sobie te dziesiątki projektów trzymanych na dysku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czy trzymacie projekty w katalogach tak jak nazwa repo czy nie koniecznie? Ciekawi mnie to jak inni to robią. U mnie panuje lekki chaos bo czasami nie wiem czy dany katalog jest już stary i można wywalić czy jeszcze nie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polecam po miesiącu/3 miesiącach przeszukiwać git/git diff by znaleźć co się zmieniło, to może być kilkadziesiąt plików, innymi słowy mam kontrolę wersji i nie mam pojęcia które pliki wysłać,
nie wspomnę już o zmianach które do gita nie idą np zmiany w bazie danych/plikach konfiguracyjnych/etc. lub po prostu bez kontroli wersji bo ci nie dali do niej dostępu/nie chcą/mają w ()() człowiek po prostu nie pamięta szczególnie jak idą z tym jeszcze jakieś "krótkie projekciki" i się odrywasz btw. często wysyłam wynik swojej roboty jako zipowaną paczkę komuś tam wiec nikt tego nie synchronizuje z gitem tylko podmienia pliki na produkcji na te z paczki, rozumiem - ktoś nie daje dostępu do ftp i tyle, ale tu pomylić się nie mogę bo wiadomo co będzie jak zapomnę o jakiejś zmianie bywa też że ktoś wrzucił coś na testowy i nie zacommitował wiec test działa a produkcja leży bo nikt nie wiedział o zmianach więc git-gitem a życie-życiem jeżeli macie na sposób by się nie mylić chętnie poczytam Ten post edytował kayman 21.06.2018, 09:51:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:38 |