![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam pytanko mam przykladowo 2 tabele samochody_osobowe: id| rok_produkcji | pojemnosc | opis samochody_ciezarowe: id| rok_produkcji | pojemnosc | opis i teraz przykladowo chce wystwietlic wszystkie auta ktore sa mlodsze niz 1990 rok wiec daje zapytanie
chcialbym to teraz przedstawic jako tabela, ale z dodatkowa kolumna w ktorej bedzie typ samochodu (ciezarowy lub osobowy) jak mam sprawdzic z ktorej tabeli jest dany rekord ktory trafaia do tabeli ? dzieki za info Ten post edytował Nookie 22.08.2004, 11:54:08 |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Vertical, to to wiem, ze jak z danej tabeli chce wybrac warunek dl apola to wpisuje go po kropce , czyli korzystajac z przykladu
ale nie o to biega... chodzi o to ze mam przykladowo dwie tabele... osobowe: id | nazwa | marka | pojemosc | rok_produkcji | liczba_osob ciezarowe: id | nazwa | marka | pojemosc | rok_produkcji | pojemnosc i teraz chce pokazac wszystkie auta z dostepnych ktorych rok produkcji jest wiekszy niz 1990 robie takie zapytanie:
Problem mam tylko z wyswietleniem tego w postaci tabeli, gdyz czesc nazw kolumn sie dubluje, jak id, rok produkcji itp.. a czesc oczywiscie sie rozni.. i jak teraz wyswietlic to wszystko(pobrac ?) zebym mogl to przedstawic korzystajac ze zwyklego mysql_fertch_array() i potem w petli while sobie plul danymi
czy istnieje cos w stylu echo $row[osobowe.id] ? bo jak zadam pytanie takie jak wyzej.. to potem nazwy pol ktore sie powtarzaja nie sa wypluwane lub brane tylko raz(przy pierwszym ich napotkaniu) .. i wychodza jakies bezsensy ? Pliiz HELp bo juz nie mam na to pomyslu ? dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 14:08 |