![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2018 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałbym prosić o pomoc. Otóż chcę aby w polu adres email zrobić zabezpieczenie przed wysłaniem pustej wiadomości z formularza. Jestem zupełnie zielony w tej dziedzinie. Gdzie i co mam dopisać, aby wymusić na użytkowniku wprowadzenie co najmniej pola email przed wysłaniem wiadomości. Ot mój skrypt do wysłanie wiadomości.
CODE <?php
$field_name = $_POST['cf-name']; $field_email = $_POST['cf-email']; $field_terminw = $_POST['cf-terminw']; $field_poczotek = $_POST['cf-poczotek']; $field_koniec = $_POST['cf-koniec']; $field_liczba = $_POST['cf-liczba']; $field_message = $_POST['cf-message']; //Specify the message recipient: $mail_to ='; $subject = 'Wiadomość wysłana ze strony internetowej '; //The email content: $body_message = 'Nadawca: '.$field_name."\n"; $body_message .= 'E-mail: '.$field_email."\n"; $body_message .= 'Termin wyjazdu: '.$field_terminw."\n"; $body_message .= 'Adres początkowy: '.$field_poczotek."\n"; $body_message .= 'Adres końcowy: '.$field_koniec."\n"; $body_message .= 'Liczba osób: '.$field_liczba."\n"; $body_message .= 'Dodatkowe informacje : '.$field_message; $headers = 'Content-type: text/plain; charset=utf-8' . "\r\n"; $headers .= "From: " . $name . " <" . $email . ">" . "\r\n"; $headers .= "Reply-To: " . $email; $mail_status = mail($mail_to, $subject, $body_message, $headers); //Show a javascript message about the successful or unsuccessful sending a message if ($mail_status) { ?> <script language="javascript" type="text/javascript"> alert('Zapraszamy do kontaktu ponownie. '); window.location = 'index.html'; </script> <?php } else { ?> <script language="javascript" type="text/javascript"> alert('Message failed.'); window.location = 'index.html'; </script> <?php } ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2018 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Skrypt już nie wysyła pustych wiadomości ale za to przesyła wiadomości bez polskich liter. Czy może ktoś zerknąć dlaczego tak się dzieje. Co należy zrobić.
Ten post edytował AdinM 18.05.2018, 09:30:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:50 |