![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się jak podejść do takiego tematu: mam dwie entity:
Product , ProductDocument z relacją ManyToOne (zdjęcia do produktu). Uzytkownik dodaje produkt (form builder) w tym formularzu mam odrazu pole typu hidden w którym wrzucam nazwy plików (document) które wgrał przez plugin ajaxowy. Czyli wartość tego pola będzie przykładowo:
Potrzebuje z powyższego stringa wyciągnąć nazwę pliku , stworzyć obiekt ProductDocument i powiazać z Product. W obecniej chwili ten formularz zapisuje mi Product , natomiast ProductDocument tez dodaje się ale bez powiazania z Product, ponadto dodaj mi pełną wartość do nazwy ""plik1.jpg;plik2.jpg;plik3.jpg"" zamiast każdy oddzielnie. Wiem że trzeba użyć explode(';'.$wartosc) ale nie wiem gdzie w ProduktForm mam
DataTransformer.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok zrobiłem z CollectionType i teraz mam tak że dodaje mi produkt i zdjęcia ale zdjęcia nie są powiązane z produktem w którym były dodawane, (brak jest uzupełnionego product_id)
productForm.php mam tak:
productDocumentForm.php
enityty product.php:
entity productDocument.php"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 22:19 |