Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Black List
halfik

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Witam Panow (Panie tez) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

Chodzi mi po glowie, aby stworzyc gdzie na forum taka czarna liste firm, ktore probuja i/lub robia koderow w jajo (bedzie duza lista;)) tzn. jak ktos slyszal juz teksty w stylu "umowa bedzie jutro", "juz wyslalismy", "ale umawialismy sie na..." to wie o co chodzi. Firma z ktora wspolpracuje teraz wlasnie cos takiego probuje (choc pewnosc bede mial do jutra wieczora) i nie widzi mi sie, aby ktos po mnie jeszcze mial z nimi wspolpracowac, a mysle ze podobnych przypadkow jest raczej sporo. Co o tym sadzicie i co na to developerzy php.pl?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
akubiczek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam jeszcze pewien pomysł. Otóż zamiast tworzyć czarną listę firm, możemy stworzyć listę nazwisk osób reprezentujących te firmy lub właścicieli. Jaka różnica? Ano taka, że nikt nam nie zarzuci, że go fałszywie oskarżamy.

"Jan Kowalski, Paaaanie, to nie o Pana chodziło, odczep się Pan".

Najlepiej gdyby każdy zgłaszający takie nazwisko podawał kontakt do siebie. Wtedy inny programista zawierając nowy konrakt, przeszukiwał by listę pod kątem znanych nazwisk, i ewentualnie kontaktował się z osobą, która zgłosiła takie nazwisko celem upewnienia się czy to o daną firmę chodzi i jakie były z nią problemy.

Wadą tego rozwiązania jest, że ludzie się w firmach zmieniają (to znaczy nie "zmieniają na lepsze" (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) tylko "wymieniają").
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 15:07