![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2004 Skąd: POLSKA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję przerobić wyszukiwarkę, żeby zamiast jednego z select'ów (model) wyświetlał połączone rekordy z 2 kolumn (model + nadwozie). Mam takie coś:
Po zmianie zapytania na:
wyrzuca dwa błędy odnoszące się do linii: 1. Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY093]: Invalid parameter number: parameter was not defined': 2. ( ! ) PDOException: SQLSTATE[HY093]: Invalid parameter number: parameter was not defined in E:\wamp\www\Tomek\2018-04-02\pokaz_haki.php on line 33 Ten post edytował Przemo75 3.04.2018, 14:35:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kiedy sie nauczysz ze :model w zapytaniu ma byc tez :model w bindowaniu? A nie zadne :model_new w bindowaniu a w zapytaniu :model... Naprawde nie widzisz analogii?
Poza tym nie WHERE CONCAT_WS(model, " - ", nadwozie) AS model_new=:model a: WHERE CONCAT_WS(model, " - ", nadwozie)=:model |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2004 Skąd: POLSKA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedy sie nauczysz ze :model w zapytaniu ma byc tez :model w bindowaniu? A nie zadne :model_new w bindowaniu a w zapytaniu :model... Naprawde nie widzisz analogii? Poza tym nie WHERE CONCAT_WS(model, " - ", nadwozie) AS model_new=:model a: WHERE CONCAT_WS(model, " - ", nadwozie)=:model Widziałem analogię ale trochę pokręciłem. :-( Bardzo dziękuję za pomoc. Teraz wszystko działa jak należy. :-) Niestety działa dobrze tylko lokalnie. :-( Na serwerze niestety jest już problem. W nazwach gdzie występuje ' np. (marka) KIA (model) CEE'D SW - Kombi już nie wyświetla rocznika w select'ie. W bazie marka zapisana jest jako CEE\'D SW. Wydawało by się, że nie będzie problemów dzięki Jak się okazało, lokalnie nie wszystko działa. Niestety w jednej z łączonych kolumn (nadwozie) występują m.in. znaki "+" i ":", np. FORD KUGA - SUV, 2+4WD (dotyczy wiązki: wiązka rozbudowana) Można to jakoś "obejść"? Ten post edytował Przemo75 4.04.2018, 07:24:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 10:17 |