![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Posiadam funkcję jeżeli... Wygląda następująco: No i funkcja leci sobie dalej dla różnych kategorii. Wszystko działa jak powinno, ale tylko wtedy gdy mam 'osobowe'. Na stronie mam możliwość zmiany języka, a jemu odpowiada osobna kolumna i wtedy nie ma już 'osobowych' lecz 'car'. Wiem, że 'LUB' zapisuje się w postaci || (próbowałem też | (operacji bitowych)). Starałem się to zapisać w różny sposób... Na koniec nawet leciałem już kopiując całość z początku i wklejając za znakiem LUB. Później tylko odcinałem kawałek po kawałku, ale nic mi nie działa. Jak więc zmienić tę funkcję by tabelka 1 pojawiała się przy odczytaniu słowa 'osobowe' LUB 'car'? Wiem, że mogę osobno zapisać osobowe i car dodając je do kolejnego wiersza jako 'else if', ale chcę mieć je na razie razem. Dziękuje i pozdrawiam, Przemo |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to zwykła instrukcja
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to zwykła instrukcja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No, ale dla mnie powinno wyglądać to tak:
A i tak nie wiedziałem czy muszę używać za "lub" te strpos czy nie. Ale działa super więc fajnie. Dziękuje wszystkim. Tamte przykłady wcześniejsze sobie poćwiczę na głupich przykładach. Może się czegoś nauczę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 06:22 |