![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie przedszkolacy i przedszkolanki
Napotkałem na problem z którym nie bardzo wiem jak sobie poradzić, otóż chciałbym ukryć element jeśli ostatnie znaki url'a są inne niż i tu na przykład: p=1 czyli jeśli ostatnie znaki to p=1 pokazujemy co chcemy a jeśli np p=2 to ukrywamy co chcemy Tak więc idąc w kierunku rozwiązania problemu zrobiłem co następuje:
i to powiedzmy działa ale nie do końca jak bym chciał żeby działało bo kiedy url kończy się ".html" to i tak będzie pokazywał element ponieważ url w dalszym ciągu zawiera ".html" niezależnie czy to będzie ".html?p=3... czy 10000000" dlatego muszę zmienić podejście ale nie bardzo wiem jak bo chyba najlepiej byłoby sprawdzić ostatnie znaki jakimś regexem ... którego w dalszym ciągu nie czaję. Na koniec chciałbym dodać jeszcze sprawdzanie wielkości okna i ukrywać jeśli wielkość okna jest mniejsza niż np 450px i string !="?p=1" lub '.html' Jak to zrobić ? Ten post edytował phpamator 5.03.2018, 14:39:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie chodzilo mi o jakies emotikonki. Chodzili mi o JEZYKI ((IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) ktore pokazywales w jako odpowiedz dla logicznego rozwiazania podanego tobie przez osobe, ktora chciala ci pomoc. Naprawde nie widzisz roznicy?
Chowanie blokow mozesz robic w php tudziez w widoku (zalezy czego i jak uzywasz). Co do chowania elementow w zaleznosci od mobile czy nie to do tego uzywa sie media queries w css. Stosowanie js do obu rozwiazan jest poprostu chybione edit: Cytat , chciałem wyłączać pewne "bloki" jeśli strona listy jest większa niż "1" oraz jeśli strona otwierana jest na urządzeniu mobilnym, Jesli strona listy jest wieksza niz 1 to nadajesz blokowi jakas klase, np more-than-1 (tak, robisz to podczas generowania widoku a nie js) a potem w css ustalasz widocznosc dla tej klasy w zaleznosci czy mobile czy nie. Rozwiazanie to jest banalnie proste i daje sie potem latwo modyfikowac i kazdy wie o co chodzi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 17:43 |