![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak sie uchowalem, bo to pewnie wstyd i hanba... programuje odkad pamietam, ale dotychczas mialem tylko pobiezny kontakt z SVN i Git'em.
Zawsze wygladalo to tak, ze robilem projekt na localhostc'cie, testowalem, wrzucalem na serwer, testowalem i done. Teraz zarzadzam i rozwijam dosc spory projekt, ktory jest live i mam wrazenie, ze zatrzymalem sie w czasie. Chcialem skorzystac z gita, ale jak widze jest on platny dla kodu private. Mysle wiec o darmowej alternatywie... moze TortoiseSVN? 1. Chce pracowac na localhoscie 2. Potrzebuje mirror (backup) na zew serwerze X, bo laptopa dojezdzam srednio raz w roku 3. Synchronizacja z projektem live, ktory jest na serwerze Y 4. Publiczny changelog na serwerze Y Moze ktos w kilku krokach opisac mi co potrzebuje i jak to skonfigurowac? Reszte doczytam. Dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale mam mixa... TortoiseSVN, Git, Github, Gitlab, Repozytoria, SVN, Subversion, Fetch, Pull, Merge, Push, Klonowanie, ...
Ok mam juz Gitlaba... tam zrobilem sobie project, wygenerowalem klucze... rozumiem, ze to moje repozytorium i tam sie wszystko scala Teraz mam localhost... rozumiem ze potrzebuje Git zeby zrobic sobie projekt roboczy, czyli klonowanie, pull, po tym push i merge... narazie nie wiem jak sie to odbywa, ale zakladam ze o to chodzi Powiedzmy, ze sie udalo, to jak mam zrobic testing i wypchnac wszystko (jako nowa wersje) na serwer z live project? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 20:31 |