![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam Panow (Panie tez) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Chodzi mi po glowie, aby stworzyc gdzie na forum taka czarna liste firm, ktore probuja i/lub robia koderow w jajo (bedzie duza lista;)) tzn. jak ktos slyszal juz teksty w stylu "umowa bedzie jutro", "juz wyslalismy", "ale umawialismy sie na..." to wie o co chodzi. Firma z ktora wspolpracuje teraz wlasnie cos takiego probuje (choc pewnosc bede mial do jutra wieczora) i nie widzi mi sie, aby ktos po mnie jeszcze mial z nimi wspolpracowac, a mysle ze podobnych przypadkow jest raczej sporo. Co o tym sadzicie i co na to developerzy php.pl? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
kicaj_: nie tylko, bo mowa rowniez o firmach, ktore niby to specjalizuja sie np. w systemach informatycznych etc. chodzi mi o kazda firme, ktora robi przekrety i nie koniczenie musi byc zwiazana z kodowaniem, moze np. (NIE)placic za reklame na roznych serwisach (tutaj pozdrowienia dla bankier.pl) itp.
A pomysl z tymi, aby zrobic liste pewnych, dorbych firm tez nei jest zly jak mi sie wydae, moza zrobic i "black list" i "gold list". Ale ta 1 jak dla mnie jest bardziej potrzebna. To sa zlodzieje przez Z i jak dobrze byloby wiedziec dla kogo nie warto w tym kraju pracowac, bo czlowiek wezmie nacharuje sie tutaj przez n-tygodni, a oni go robia w balona, a pozniej robia to z innym koderem i innym, a sami robia na tym $$ - jak dla mnie, trzeba to ciut ukrucic, a "gold lista" jakby byla powinna zachecac firmy do nie tylko nie robienia koderow w balona, ale do dobrej, obustronnej wspolpracy etc. zatem dobrze by bylo gdyby powstaly obie. Trzeba tylko to wszsytko zabezpieczyc, zeby nie bylo pomowien etc. Dlatego proponuje, ze aby firma trafila na "black liste" poszkodowany musi dostarczyc dowodow na to, ze go wyrolowano. Ciagle czekam co na to developerzy php.pl - licze na Was w tej sprawie, It's me napisz ze nie mam racji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 21:36 |