![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Mam problem. Z poprzedniej strony jest "zaimportowana" zmienna username poprzez get. Działa to prawidłowo, ponieważ echo pokazuje prawidłową wartość. Zmienna importowana jest przypisana do usr. Czego bym nie zrobił, nie działa usr w insert into - wszystko działa, oprócz tego. Proszę o jakieś wskazówki, bo już nie mam pojęcia co to może być. Oczywiście po usunięciu if !empty($usr) wszelkie dane zostają załadowane do bazy, oprócz $usr. (IMG:http://zachodnia-strona.pl/img/blad.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyciałem tylko czystego htmla a raczej menu, które nie ma tutaj żadnego znaczenia. Przywróciłem kod do momentu, w którym wstawiane jest wszystko oprócz $usr. Insert into wstawia wszystko, i pobiera wszystko oprócz $usr. W momencie stawienia echo $usr nad kodem, pokazuje się prawidłowa wartość. Cały kod
div class="spoz_add_ogl_p"> <?php require_once('cm/connect.php'); $username=$_GET['username']; $usr=$username; echo $usr; // tutaj jest pobierana i wyświetlana wartość if (isset($_POST['submit'])) { $username =trim($_GET['username']); $usr=$username; $naglowek =trim($_POST['naglowek']); $tekst =trim($_POST['tekst']); if (!empty($tekst)) { // usunąłem && !empty($usr) aby wartości dodały się do bazy $dbc = mysqli_connect(DB_HOST, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME); if (!$dbc) { die('Bład przy połączeniu z bazą danych: ' . mysql_error()); } $query = "INSERT INTO wiadomosci_od_administratora VALUES (0,NOW(),'$usr','$tekst')" or die("Zapytanie niepoprawne"); mysqli_query($dbc, $query); echo '<p class="er">Wiadomość została wysłana</p>'; mysqli_close($dbc); } else { echo '<p class="er">Błąd</p>'; } } ?> <div class="zaplecze_inputy_na_czarno"> <p>Wyślij wiadomość do użytkownika <?php echo $usr; ?> 2/2</p> [b] // tutaj też pokazuje się wartość usr[/b] </div> <div class="spoz_menu_logowania_usuwanie"> <form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>"> <div class="spoz_lh"> <div class="zaplecze_textarea_odstep"> <textarea name="tekst" value="<?php if(!empty($tekst)) echo $tekst; ?>"></textarea> <script> CKEDITOR.replace( 'tekst' ); </script> </div> </div> <div class="spoz_zaloguj"> <input type="submit" value="Wyślij wiadomość" name="submit" /> </div> </form> </div> </div> </div> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 00:33 |