![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2018 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuję pomocy we wprowadzeniu do skryptu pewnej poprawki. Skrypt generuje współrzędne z danego przedziału liczb. Potrzebuję dodać wyjątek który będzie omijał wyniki gdy tylko jedna ze współrzędnych posiada 2 liczby po przecinku. Przykład na podstawie wyników generowanych przez poniższy skrypt: - wygenerowana współrzędna (49.1 , 16) - poprawna, (49.15 , 16.1) - niepoprawna, (49.15 , 16.05) - poprawna Co dodać w skrypcie by nie były wyświetlane te współrzędne niepoprawne? Skrypt:
Ten post edytował warland 19.02.2018, 16:16:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2018 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
szczerze to chciałem udowodnić sobie i swoim znajomym na czym polega różnica między polskim forum a np. stackoverflow gdzie zazwyczaj nauka kogoś mało doświadczonego polega na wyjaśnieniu problemu by użytkownik dał radę sobie sam z problemem z użyciem przykładów, wzorów które dostaje a nie rzucanie tylko ogólnikami jak jest to tutaj w dużej części.
Większość wiedzy którą posiadłem mam stamtąd niż z polskich for gdzie niby są te przedszkola, pomoc dla niedoświadczonych itp. 150 pln to fakt, dużo za coś takiego ale cóż doceniam zarazem tych co robią to za kasę tak jak ja dostaje odpowiednie pieniądze za swoją. Nie rozumiem tylko ludzi udających ekspertów, rzucających ogólnikami nie wnoszącymi nic do rozwiązania danego problemu. Może lepiej by w ogóle nie pisali niż tylko zaśmiecali wątek tylko po to by nabić sobie posty. Przykładem jest ten temat. Na takich forach jak "przedszkole" nie wiem po co zabierają głos osoby które niby chcą pomóc a rzucają ogólnikiem udając jacy oni mądrzy a zarazem piszą że nie będą sobie głowy zawracać by komuś coś wyjaśnić. a teraz "eksperci" jak chcą mogą porzucać sobie trochę kamieniami.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 14:53 |