![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tworze stronę internetowa na podstawie modelu MVC. W jaki sposób mogę zrobić, aby każdy controller był jako moduł, w sensie abym mógł go w jakiś sposób zarejestrować i wyświetlić listę modułów czyli stron w panelu admina a w tym panelu mógł dodać potem opcje włączenia i wyłączenia controllera aby użytkownicy nie mogli na nią wejść. Czyli jak kontrolować każdy controller przez panel? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ja wiem jak zablokować dostęp. Ale problem polega na tym jak zrobić listę kontrolerów i metod. W routerze wywołuje się kontroler jak wchodzi się na dana stronę, ale tylko będzie topojedynczy kontroler. Ale jak zrobić aby skrypt pobrał wszystkie kontrolery i metody za jednym razem? W autoloaderze pobieram z folderu kontrolerów pliki i includuje je, w tym momencie mogę pobrać kontrolery po nazwie plików i zapisać je np. W bazie ale jak pobrać dodatkowo metody z tych plików? Najgorsze jest to, ze ciężko mi to wytłumaczyć. Jutro podeśle kod jak to wyglada ale może do tego czasu ktoś odpowie na moje pytanie.
Ten post edytował GoldeNx3 9.02.2018, 22:34:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 12:04 |