![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Pobieram całą stronę: https://secure.tibia.com/community/?subtopic=killstatistics (np.server Amera ) do pliku tekstowego za pomocą curl, a chcałbym z tej tabeli co tam jest zapisać tylko np. dwie pozycje "Abyssador" i "An Observer Eye" z kolumny Race, a z kolumny Last Day - Killed by Players. Bym prosił o jakiś przykładowy kod jak to wyselekcjonować żeby nie zapisywało wszystkiego ze strony tylko te konkretne dwie rzeczy. Pozdrawiam. Ten post edytował omi 7.02.2018, 01:57:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź. Popróbuję coś wykombinować tylko mówię od razu że nie skończyłem informatyki na politechnice i mogę nie ogarniać niektórych wątków i nie ogarniam. Coś spróbuję posklejać. To taki projekt hobbistyczny.
INSERT to powinien wyglądać mniej więcej tak ?:
I wtedy te pobrane dane można zapisać w jednym wierszu w dwóch kolumnach. Tak tu to widzę z przykładów. Czyli potrzebuje w kodzie mieć coś takiego jw. czy nie bardzo? A więc na razie mam taki kod:
I teraz nie wiem jak zmodyfikować ten kod i wstawić do niego INSERT i DELETE. Pozdrawiam Po chwili zastanowienia stwierdziłem ze ten kod wyżej nie zda mi egzaminu trzeba to zrobić tak jak pisał SmokAnalog za pomocą preg_match i preg_match_all. Czyli w bazie danych powinny być dwa wiersze w tym przypadku w których będą się znajdować dwa słowa "Abyssador" i "An Observer Eye" i przypisane w drugiej kolumnie do tych słów wartości. Ten post edytował omi 8.02.2018, 01:27:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 10:04 |