Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> jak wygląda praca w zespole programistów?, (młodszy programista Symfony2, PHP)
koszykarze

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czego może spodziewać się początkujący programista (Symfony2) w pierwszej pracy w zespole?

Załóżmy zaczynam pracę wg ogłoszenia, gdzie w wymaganiach mówi się o 2 letnim doświadczeniu z:
-Symfony2
-Git
-Doctrine
-(twig, html, css, mysql)

Czego mam się spodziewać w kwestii organizacji pracy, podziału obowiązków.

Jakie przykładowe zadania daje się takim nowicjuszom w pierwszych tygodniach, miesiącach? Oddzielny mały projekt do samodzielnej pracy, czy małe zadania w dużych projektach? Nie bardzo widzę, by starzy programiści mieli dzielić się swoimi obowiązkami z nowicjuszem, którego styl i umiejętności są zagadką.

Czy to jest zwykle jedno pomieszczenie, dla całego zespołu z fruwającymi pytaniami, pomysłami czy odizolowane pomieszczenia, a może praca w domu i spotykanie się z zespołem 2 razy w tygodniu?

Wiadomo, że to zależy od tego i owego, że wszędzie inaczej.

Wiem, że aż prosi się, by ponabijać z autora tematu, ale mimo wszystko proszę o w miarę poważne i łagodne potraktowanie.

Może jakieś blogi o tym, artykuły, książki? Workflow, to jest to słowo do google?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
NetPax

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć, chciałbym odświeżyć temat, mógłby ktoś tak przykładowe "taski" opisać tak jak pytał poprzednio. Mnie głównie interesuje Front-end ale może być z innych języków.

Dejmien_85 Mam dodatkową prośbę byś podał mi kilka przykładowych zadań "na jeden dzień". Chciałbym wiedzieć ile mi brakuje bym mógł aplikować o pracę.

Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.10.2025 - 00:17