![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 1.07.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostałem zlecenie na stworzenie strony bookingowej, jednak nigdy nie tworzyłem stron w profesjonalny sposób robiłem to tylko dla siebie dla własnych potrzeb.
1. Znacie jakieś książki na temat profesjonalnego podejścia do tworzenia stron ? 2. Czy 1400 PLN za taką strone to dużo ? 3. Czy da radę wykonać to solo w 2 tygodnie ? 4. Czego najlepiej użyć PHP + SQL, czy może jakiś FRAMEWORK do tego dodać? Funkcjonalności to: - system kont - rezerwacja pokoju Będe musiał ją wypozycjonować i dostosować do SEO. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 1.07.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy php co to znaczy (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
- Wiem, że procesory mają wbudowany wachlarz instrukcji. - Wiem jak działa pamięć w komputerze i czym się kończy umeiszczanie większej ilości danych niż pomieści buffor pamięci. - Wiem czym są struktury danych i znam ich budowe (Listy, Drzewa, Kopce itd.). - Wiem czym są algorytmy i znam jakąś ich część z nieskończoności. - Wiem czym są wzorce projektowe i umiem znich korzystać. - Wiem czym są protokoły sieciowe i umiem zaznajomić się z ich dokumentacją i wkorzystać tą wiedze. - Wiem, że dzielimy bazy danych na relacyjne i nierelacyjne. - Wiem, że istnieje coś takiego jak bezpieczeństwo komputerowe. - Wiem co to model MVC. - Wiem, że im więcej wiem tym mniej wiem. Cytat @kayman dobrze mówi, niech próbuje robić - on i klient się czegoś nauczą, tylko na umowę uważaj Haha dobre klient nauczy się życia hehe. Po dogłębnej rozmowie z klientem wyszło(5 min), że wcale nie potrzebuje tych funkcjonalności wystarczy na początek strona statyczna, a przy większym obrocie będzie potrzebna automatyzacja czynności, też uważacie, że informatycy robią dodatkowo za menagerów biznesowych lub radców, ja czasem tak. Dzięki za odpowiedzi i używajcie framework w amatorskich projektach pracodawca zawsze patrzy na ich znajomość przychylnym okiem hehe. Ten post edytował phpkoder 29.12.2017, 15:31:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 09:07 |