Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zlecenie na strone booking-ową, Jak zrobić to dobrze?
phpkoder

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dostałem zlecenie na stworzenie strony bookingowej, jednak nigdy nie tworzyłem stron w profesjonalny sposób robiłem to tylko dla siebie dla własnych potrzeb.

1. Znacie jakieś książki na temat profesjonalnego podejścia do tworzenia stron ?
2. Czy 1400 PLN za taką strone to dużo ?
3. Czy da radę wykonać to solo w 2 tygodnie ?
4. Czego najlepiej użyć PHP + SQL, czy może jakiś FRAMEWORK do tego dodać?

Funkcjonalności to:
- system kont
- rezerwacja pokoju

Będe musiał ją wypozycjonować i dostosować do SEO.

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
nospor

Grupa: Moderatorzy

Cytat
1400 Wydaje się nierealną ceną to nawet nie wystarczy na opłacenie 2 tygodni pracy programisty (może jakiegoś wykorzystywanego psychicznie juniora).

Dokladnie. No ale nie oczekujesz chyba ze na dzien dobry, jako osoba, ktora dopiero zaczyna, bedziesz zarabial jak doswiadczony programista?

Cytat
Co to wogóle za nastawienie
Nie wiem jak inni, ale ja osobiscie mam alergie na osoby, ktore bez wiekszego doswiadczenia biora sie komercyjnie za robote. To tak jakbym poszedl do mechanika, ktory po przeczytaniu dwoch ksiazek mechanicznych otworzyl zaklad. Ide do mechanika, to zakladam ze on sie zna na robocie i nie spieprzy mi auta.

Jedyne co na chwile obecna widze u ciebie na plus to fakt, ze kojarzysz testy jednostkowo i funkcjonalne. Bardzo dobrze.

No ale np. takie cos:
password VARCHAR2(255)
swiadczy, ze jednak daleka droga przed toba.

Wiesz, ze hasel nie przechowuje sie w postaci jawnej w bazie?

Cytat
teraz funkcjonalność która mnie przeraża jak zrobić potwierdzenie przelewu na stronie, żeby po otrzymaniu przelewu na konto odrazu status = 'Confirmed'.
No system platnosci, z ktorego bedziesz korzystal poinformuje twoj system o platnosci i bedziesz sobie mogl ustawic co ci sie zywnie podoba
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 31.12.2025 - 21:41