![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam taki problem. Z bazy pobieram informację o pewnej grupie użytkowników. Będę te informacje wyświetlać w tabeli. W jednym z pół tabeli ma się znaleźć niewielki TextArea za pomocą którego (via AJAX) zostanie do bazy dopisany komentarz dotyczący wybranego użytkownika.
I teraz tak. Wymyśliłam sobie, że cała tabelka powinna być formularzem a te pola TextArea powinny być kolekcją. Tylko jak zrobić, żeby indeksy odpowiadały ID usera. Czyli jesli w tabelce mam userów o id 5,12 i 17 to chcę miec tam pola A może to bez sensu robić to za pomocą FormBuildera skoro i tak będzie obsłużone AJAX-em? Ten post edytował JoShiMa 9.12.2017, 23:05:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sądziłam, że EntityType służy wyłącznie do tworzenia pola wyboru :/
Rozwiązałam problem, ale połowicznie v konstrukcji formularza użyłam. property_path
I to działa jeśli idzie o edycję encji. Jednak jesli chcę stworzyć encję i w tym celu wyprodukować pusty formularz:
To dostaję błąd: PropertyAccessor requires a graph of objects or arrays to operate on, but it found type "NULL" while trying to traverse path "patient.id" at property "id". Co jest zrozumiałe, bo ne ma żadnego obiektu patient z którego możnaby pobrać id. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 16:53 |