![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Borykam się z problemem, jak zrobić by zależności od tego co powie php podmieniany był DIV a nie przeładowywana cała strona strona projektu http://cctv-online.pl Zerknijcie o co mi chodzi, w tym momencie kiedy podane jest błędne hasło albo login strona się przeładowuje, a docelowo ma być tak, że podmieniany będzie tylko ten div co ma bg czerwone, tak jak to zrobiłem w przypadku włączenia CapsLock i chęci wpisania hasła. Nie wiem jak to ugryźć, bo informacji jest kilka? Czy ma to być zrobiona w Javie czy po stronie serwera, jak do tej pory. Wszelkie sugestie i podpowiedzi mile widziane Pozdrawiam Tomek Czy dobrze myślę, że powinienem zrobić tak aby po kliknięciu nie przekierowywał na początek strony tylko, do jakiegoś CASE, który będzie w zależności od wyników PHP otrzymywał daną zawartość w div o takim samym ID, a potem w css zrobić taki szablon dla tego jednego DIVa. I zrobić to JS Ten post edytował topcio 15.11.2017, 16:03:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mówisz, że w jquery pisze się łatwiej?
Tylko najpierw muszę bardziej opanować czystego js, bo za chwilę zrobi mi się w głowie sieczka. Wcześniej się tym nie zajmowałem, robiłem tylko w php, trochę w VB. Teraz musiałem zacząć poszerzać wiedzę o css, js, pewnie jeszcze coś się znajdzie. No to pojawił mi się jeszcze jeden problem. Mianowicie. Wszystko ładnie działa gdy js jest włączone w przeglądarce ale gdy wyłączę to już nie jest tak pięknie.
I nie działa submit po wciśnieciu enter. Wiem czemu, bo w formularzu nie ma action ani w button nie ma formaction. Gdy jednak to wpiszę to enter działa, ale wszystkie info zamiast pojawiać się ajaxem w wyznaczonym DIV pojawiają się w nowo otwartym oknie jako wynik funkcji php. Jak to ze sobą pogodzić. Czego oczekuję. Enter dla formularza ma działać. Po przesłaniu formularza php sprawdza najpierw czy jest włączona javascript, jeśli tak wykonuje swoje, jeśli nie wyświetla info i też wykonuje swoje ale bez obsługi js. Jest to do osiągnięcia? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 01:55 |