![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problemy z pętlą foreach wyświetlającą zawartość mojej tablicy
Tak wygląda formularz: Tak wygląda wpisywanie do tablicy formularza (session start jest oczywiście na początku pliku php
Tak wygląda pętla w której próbuję wyświetlić dane z tablicy, niestety nie umiem jej poprawnie zbudować aby wyświetliła to co chcę. Bardzo proszę o podanie przykładowego kodu w którym będę mógł zrozumieć w jaki sposób dobrać się do mojej tablicy:
indeks- pętla miala lecieć po wszystkich wybiarach nazwa - po wszystkich nazwach np. imie, nazwisko itd. wartość - po wszystkich wartościach danej nazwy np. Jan, Kowalski .... Jako wynik działania pętli chciałem uzyskać taki efekt 0 Imie: Jan 0 Naziwsko: Kowalski ....... 1 Imie: Krzysztof 1 Nazwisko: Nowak Ten post edytował hunter444 16.10.2017, 22:00:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 29.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra. Jeżeli ma to być tablica wielowymiarowa to za każdym razem przy dynamicznym uzupełnianiu tej tablicy musisz sprawdzać jej rozmiar żeby nie zapełnić drugi raz tego samego indeksu czyli:
Następnie sprawdzasz czy formularz został wysłany i tworzysz pola tablicy:
Na końcu przypisujesz te pola do zmiennej sesyjnej i dopisujesz indeks tablicy:
a odwołujesz się tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 15:03 |