![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problemy z pętlą foreach wyświetlającą zawartość mojej tablicy
Tak wygląda formularz: Tak wygląda wpisywanie do tablicy formularza (session start jest oczywiście na początku pliku php
Tak wygląda pętla w której próbuję wyświetlić dane z tablicy, niestety nie umiem jej poprawnie zbudować aby wyświetliła to co chcę. Bardzo proszę o podanie przykładowego kodu w którym będę mógł zrozumieć w jaki sposób dobrać się do mojej tablicy:
indeks- pętla miala lecieć po wszystkich wybiarach nazwa - po wszystkich nazwach np. imie, nazwisko itd. wartość - po wszystkich wartościach danej nazwy np. Jan, Kowalski .... Jako wynik działania pętli chciałem uzyskać taki efekt 0 Imie: Jan 0 Naziwsko: Kowalski ....... 1 Imie: Krzysztof 1 Nazwisko: Nowak Ten post edytował hunter444 16.10.2017, 22:00:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety chyba czegoś nie zrozumiałem. Poniższy kod
Powoduje dwa błędy: 1. Każde kolejne dodawanie rekordu wymazuje poprzednie rekordy. Przykładowo dodaje użytkownika, potem dodaje kolejnego i poprzedni się kasuje. Chcę dodać n użytkowników w formularzu a następnie wyświetlić n użytkowników w raz z ich atrybutami (imie, nazwisko, ...) 2. Dla danych wejściowych: Adam, Nowak,Mężczyzna, Nowak, mmm@wp.pl, 73-111 wyświetla się następująca zawartość tablicy (czyli pierwszy znak każdego pola): Imię A Nazwisko A Płeć A Zazwisko panieńske A email A kod pocztowyA Imię N Nazwisko N Płeć N Zazwisko panieńske N email N kod pocztowyN Imię m Nazwisko m Płeć m Zazwisko panieńske m email m kod pocztowy m Imię N Nazwisko N Płeć N Zazwisko panieńske N email N kod pocztowyN Imię m Nazwisko m Płeć m Zazwisko panieńske m email m kod pocztowym Imię 7 Nazwisko 7 Płeć 7 Zazwisko panieńske 7 email 7 kod pocztowy7 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 02:39 |