![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W ostatnim czasie zauważyłem ,ze na liscie funkcji deprecjonowanych jest each() Od jakiegoś czasu przerabiałem pętle foreach() na pętle " while (list($id, $nazwa) = each($my_array)) { .. } " . Widziałem różne testy, gdzie pętla while była szybsza, podobno nie robi w pamięcie serwera kopii tablicy jak pętla foreach(). Jaka jest Wasza opinia na ten temat? Muszę spowrotem zamieniać na foreach() ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stary, za 6 lat to to co napisałeś i tak pójdzie do kosza.
Nie zawracaj sobie dupy takimi pierdołami, bo są ważniejsze rzeczy do roboty niż medytacja 2 tygodnie nad wydajnością while vs foreach. Uwierz mi że to nie ma takiego znaczenia. Nooo chyyyybaaaa że mielisz w pętli te tablice wielkości 10000000 elementów. Ale wtedy to raczej zastanowiłbym się po kiego taka wielka tablica. Tak więc dla dobra Twojego, nie rób optymalizacji tam gdzie ich nie potrzebujesz na tą chwilę to zamiast pisać aplikację to stoisz w miejscu. PS. I tak nie napiszesz idealnej aplikacji (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Pyton_000 6.10.2017, 17:15:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 18:12 |