![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W ostatnim czasie zauważyłem ,ze na liscie funkcji deprecjonowanych jest each() Od jakiegoś czasu przerabiałem pętle foreach() na pętle " while (list($id, $nazwa) = each($my_array)) { .. } " . Widziałem różne testy, gdzie pętla while była szybsza, podobno nie robi w pamięcie serwera kopii tablicy jak pętla foreach(). Jaka jest Wasza opinia na ten temat? Muszę spowrotem zamieniać na foreach() ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odczułeś różnicę w wydajności zamieniając foreach na while?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odczułeś różnicę w wydajności zamieniając foreach na while? Nie chce się opierać na "odczuciach" i za 6 lat płakać, że stworzony niewydajny moloch nadaje się na śmietnik. Chciałbym w każdym możliwym miejscu poprawiać wydajnośc, i nowe elementy tworzyć teżwoparciu o to. To chyba nic złego? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował kukix 6.10.2017, 17:09:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 10:30 |